הסטטיסטיקה במדינת ישראל לא מותירה מקום לספק, כי אחוז הגירושין הוא משמעותי. אך הסטטיסטיקה מתייחסת רק למקרים הידועים והמתועדים. מתחת לפני השטח, יש לא מעט בני זוג שאינם מאושרים במערכת היחסים שלהם, אך נמנעים מגירושין מסיבה פשוטה – "הם מפחדים". האם יש משהו שניתן לעשות עם הפחד הזה?
במאמר שלהלן נציג מספר עצות, שתוכלנה לסייע לכל אחד מאתנו להתגבר על הפחד מגירושין ולעשות את הצעד, אם הוא/היא באמת מאמין\ה בו. להלן:
אל תפחדו:
נכון, אפשר לומר שמדובר בסיסמא, אבל מאחורי הסיסמא הזו מסתתרת אמת מובהקת. אל תפחדו, האמינו בעצמכם, כבדו את עצמכם וזכרו שגם אם הליך הגירושין יהיה קשה, עדיין התכלית שלו היא ראויה. אתם, בסופו של דבר, רוצים חיים טובים יותר, אתם רוצים (ומגיעה לכם) זוגיות מאושרת יותר ונוחה יותר. לכן, הטיפ הראשון הוא פשוט לא לפחד ולא לתת לפחד לנהל את המהלכים שלכם. כלל זה תקף לכל תחום בחיים, לאו דווקא בגירושין.
קבלו ייעוץ משפטי:
כדי להתגבר על הפחד מגירושין, יש להבין מהם גירושין, מהן הזכויות והחובות המוטלות על הצדדים בעת גירושין וכן בפן הטכני – כיצד הליך גירושין מתנהל.
לשם כך, יש לפנות בהקדם לקבלת סיוע משפטי מעורך דין ברחובות, בעל ניסיון רב בניהול הליכי גירושין. במסגרת קבלת ייעוץ משפטי, חשוב מאוד גם לשטוח בפני עורך הדין את כל הנסיבות הרלוונטיות, גם את הדברים שאתם לא מרגישים צורך לשתף בהם, שכן בין עורך הדין ללקוחו קיים חיסיון על המידע שנמסר לו.
שמרו מסמכים רלוונטיים:
יכול מאוד להיות שהליך הגירושין בעניינכם יהיה קל וזריז, ללא מלחמות מיותרות וללא התדיינויות רבות בבתי המשפט. עם זאת, חשוב מאוד להיות מוכן גם לאפשרות השניה, קרי: במקרה שבו כן יתנהלו קרבות גירושין קשים. לכן, כדי להיות מוכן, כדאי מאוד לאסוף מסמכים רלוונטיים, לרבות: פרטים על חשבונות בנק, אישורים על נכסים, אישורים על הכנסה ועוד מסמכים, שיוכלו בהמשך הדרך לסייע לכם מול הצד השני.
שמרו על דיסקרטיות:
שמרו על שגרת עבודה. כלומר, החלטתם להתגרש או שאתם בתהליך חשיבתי בנושא – מצוין. ההצעה, בשלב הזה, היא לא לשתף את כל העולם קבל עם ועדה, מסיבה מאוד פשוטה. יכול מאוד להיות שאם הצד השני יידע שבכוונתכם להתגרש, הוא יפעל נגדכם, או יגיש תביעה ואז יקדים אתכם (יש לכך משמעות, אך זהו נושא למאמר נפרד), או אפילו יפעל לשם העלמת נכסים.
לכן, אם החלטתם להתגרש ואתם מחכים לרגע מסוים כדי לפתוח בהליכים, שמרו זאת ביניכם לבין עצמכם, או לכל היותר שתפו מספר מצומצם של אנשים, שעליהם אתם סומכים.
דאגו למגורים חלופיים:
ככל הנראה, ברגע שבו תחליטו על גירושין, תצטרכו לעזוב את ביתכם המשותף. לכן, כדי שלא להישאר "קרחים" מכל כיוון, כדאי לכם כבר להתחיל למצוא דיור חלופי, שישמש אתכם עד אשר תצליחו לעמוד על הרגליים וכן לסיים את הליך הגירושין.
חסכו כסף:
הליך הגירושין עשוי להיות יקר מאוד, אך לא רק. גירושין פוגעים קשות בפן הכלכלי, משום שאם עד לשלב הגירושין הייתם רגילים לחיות משתי משכורות, בעת גירושין המשכורת מצטמצמת ולרוב אף מתווספות עלויות נוספות. למשל: שכירות יש לשלם על הדירה בה אתם חיים – עתה תצטרכו לשלמה לבד, ללא סיוע מבן הזוג.
פתחו חשבון בנק:
ככל שיש לכם חשבון בנק משותף, כדאי מאוד שתפתחו חשבון בנק נפרד ואליו תדאגו להעביר כספים. יכולות להיות סיטואציות, שבהן הצד השני ינצל את העובדה שהחשבון שלכם הוא משותף, כדי להעביר ממנו כספים. לכן, כדאי להקדים תרופה למכה.
אל תאמינו לעצות לא מוסמכות:
יש נטייה, לעיתים, להקשיב לכל מיני עצות של מקורבים, או "מביני עניין". אך בענייני גירושין, מדובר בטעות. העובדה שלאחד היו גירושין קשים, לא משליכה בכלל עליכם ולא ניתן ללמוד על כך דבר באשר לאופן הגירושין שיאפיין אתכם.
לכן, הימנעו מלקבל כל מיני עצות ובוודאי אל תפעלו על פי עצות מאנשים לא מוסמכים. עצות מקבלים רק ממומחים, בכל תחום.
קבלו ייעוץ פסיכולוגי:
ייעוץ פסיכולוגי הוא דבר מבורך ובוודאי עשוי לסייע לכם להתגבר על החששות הברורות, שמלוות אתכם לקראת הליך גירושין. לכן, מומלץ להיעזר בפסיכולוג, אשר ידריך אתכם ויסייע לכם להכיר את עצמכם ואת מגרעותיכם, כמו גם את יתרונותיכם.
לסיכום:
גירושין הם נושא קשה וכאוב כאחד, אבל לעיתים כשצריך לעבור את התהליך הזה, אז פשוט צריך לעשות זאת. כלומר, לא לתת לפחד להחליט בשבילנו, אלא להיות אדונים לעצמנו.